单独报考
当前位置:中华考试网 >> 高考 >> 北京高考 >> 北京高考英语模拟题 >> 2018年北京高考语法练习试题及答案(8)

2018年北京高考语法练习试题及答案(8)

中华考试网  2017-10-05  【

  A

  From the very first moment I met Mattie on my TV show, I fell in love with him. He was a 10­year­old little __1__ born with a life­threatening disease. But his poems of peace and __2__ had touched millions of lives. We became quick friends, e­mailing each other.

  We often talked about the sunrises and sunsets, and I shared with Mattie that being a black, I wasn't a __3__ person because there was no __4__ for me to tan(晒黑). He strongly __5__ me to go to the beach that he and his mom visited. He always __6__ every single second of the present. He could not understand why everybody wasn't out at the pier(码头) at __7__ during their vacation, because he couldn't __8__ why people would want to miss a sunrise. I said, “Mattie, most people like to __9__ on vacation.”

  We also talked a lot about __10__ . He said to me one day, “I sometimes get a little unhappy or angry when I'm __11__ of dying. The boys who live upstairs said that __12__ I got famous, I should always be happy and never sad. I don't __13__ they understand what it's like to know you have to live your life so __14__ , because unless I keep getting miracles, my life here won't __15__ . I am afraid of the pain of dying and worried about what I will __16__ because I love living so, so, so much. ”

  He said to me, “I really do want to be a __17__ when I die.” His dream was to bring his message of peace to as many people as possible.

  Mattie __18__ on June 22, 2004, but the light of his life shone so __19__ that every one of us will feel the light for the rest of our lives. I know that Heartsongs (his book of poems) has left a __20__ in my life.

  1. A. painter        B. poet

  C. dancer D. architect

  2. A. war B. hope

  C. struggle D. success

  3. A. job B. sports

  C. vacation D. beach

  4. A. time B. place

  C. need D. possibility

  5. A. advised B. persuaded

  C. forced D. commanded

  6. A. hated B. doubted

  C. enjoyed D. noticed

  7. A. dawn B. dusk

  C. midnight D. noon

  8. A. try out B. cheek out

  C. speak out D. figure out

  9. A. travel B. sleep

  C. take photos D. go shopping

  10.A. living B. dying

  C. dream D. friendship

  11.A. afraid B. ashamed

  C. fond D. confident

  12.A. if B. unless

  C. because D. although

  13.A. remember B. imagine

  C. realize D. think

  14.A. fast B. hard

  C. unhappily D. painfully

  15.A. stop B. last

  C. begin D. exist

  16.A. lose B. achieve

  C. meet D. miss

  17.A. dream­maker B. peace­maker

  C. miracle­creator D. success­achiever

  18.A. broke down B. wore out

  C. passed away D. set off

  19.A. heavily B. clearly

  C. strongly D. brightly

  20.A. scar B. spot

  C. crack D. print

  【语篇解读】 本文改编自美国著名脱口秀主持人Oprah Winfrey在美国励志小诗人Mattie Stepanek逝世十周年之际发表的讲话。虽然Mattie离我们远去已有十年,但是他热爱和平、热爱生活、对生活充满希望的精神将一直伴我们左右,给我们激励和鼓舞!

  1.解析:由下一句中的“But his poems of peace”可知应选poet“诗人”。

  答案:B

  2.解析:从下文可看出Mattie是一个对生活充满希望的人,“战争”、“奋斗”和“成功”都不符合题意。

  答案:B

  3.解析:“我”是黑人,“我”不喜欢去沙滩(beach)晒太阳,因为“我”没有必要(need)晒黑皮肤。beach“沙滩”,符合语境。下文中的“He strongly __5__ me to go to the beach”也是提示。

  答案:D

  4.解析:参见上题解析。

  答案:C

  5.解析:Mattie强烈“建议”“我”去他和他妈妈去的沙滩。“说服”、“逼迫”、“命令”皆不符合题意。

  答案:A

  6.解析:Mattie总是“享受”当下的每一秒钟。enjoy“享受”。

  答案:C

  7.解析:他不理解人们度假时为什么不去码头看日出,因为他不明白人们为什么要错过日出。根据下文中的“why people would want to miss a sunrise”可知选A,黎明时才能看到日出。

  答案:A

  8.解析:参见上题解析。try out“测试”;check out“调查,核实”;speak out“公开反对”;figure out“想出,弄明白”。

  答案:D

  9.解析:从上文可以推出,此处指人们度假时不在黎明时分去看日出,是因为他们要睡觉。

  答案:B

  10.解析:根据下文中的“I am afraid of the pain of dying”可知,“我”和Mattie也谈论很多关于死亡的事。

  答案:B

  11.解析:当他害怕(afraid)死亡时,他有时会感到不开心,会对自己生气。下文中的“I am afraid of the pain of dying”是提示。

  答案:A

  12.解析:从句和主句之间是因果关系,故用because“因为”。此处指“因为我出名了,所以我应该一直开开心心的,而不该伤心”。

  答案:C

  13.解析:此处指“我认为(think)他们不懂‘只能匆匆地活’的生活是什么样子的”。

  答案:D

  14.解析:参见上题解析。fast“快速”。

  答案:A

  15.解析:除非奇迹不断发生,否则“我”的生命就不能持续下去。last“持续,维持”,符合语境。

  答案:B

  16.解析:因为Mattie太热爱生命了,不愿错过每一刻,所以他一想到他会错过(miss)些什么,就感到担心。

  答案:D

  17.解析:从下一句“His dream was to bring his message of peace to as many people as possible”可知,Mattie想成为一个给世界带来和平的人。

  答案:B

  18.解析:pass away意为“死亡”,下文中的“但他的生命之光却明亮地闪耀着”是提示。

  答案:C

  19.解析:此处指“生命之光明亮地闪耀着”,故用brightly修饰shone。

  答案:D

  20.解析:他的诗集已在“我”的生命中留下了“印记”。print“印记”,符合语境。

  答案:D

12
纠错评论责编:jiaojiao95
相关推荐
热点推荐»

book.examw.com

  • 中学英语第一实用阅读阅读精选120篇高考
    ¥31.80
  • ¥32.00
  • ¥39.00
  • 品鉴20年最美满分作文(高考卷)
    ¥29.80
  • ¥39.00