单独报考
当前位置:中华考试网 >> 高考 >> 北京高考 >> 北京高考英语模拟题 >> 2018年北京高考语法练习试题及答案(9)

2018年北京高考语法练习试题及答案(9)

中华考试网  2017-10-05  【

  Sometimes pleasures of life are so simple that I take them for granted, things that I've considered as my right, instead of a blessing. I __1__ this after a friend of mine, who served there as a volunteer, invited me to pay a visit to Honduras.

  The night before I set off, I decided a warm bath would help calm my __2__ nerves and help me sleep. So I __3__ the hot water handle on the tub(浴盆) and waited... and waited. It took forever for the hot water to work its way __4__ the pipes, so I rushed through the bath late at night. What an __5__ experience!

  On the five­hour drive to my friend's home, I __6__ the beautiful countryside. On my arrival, she took me to some families, who were in great __7__, living in stick­and­mud houses and sleeping on dirt floors. __8__, even in these terrible conditions, everyone I met had a smile on their face. They were so nice as to __9__ we stay for coffee. Among them were two women beside a dirty pond. One pushed dirt back with a stick __10__the other dipped the water into a bucket. I shot a __11__ toward the heavens, “Dear Lord, please don't let them offer coffee.” Suddenly, one little girl ran towards us, __12__ a mango (芒果) in each hand. The one in her left hand was half eaten. __13__ had mixed with the dirt on her skin and small streams of mango­mud ran down her wrist. She held out her __14__ hand and offered me the other mango, which I __15__ accepted. Her eyes danced and joy spread into a smile. When we left, my friend pointed at a small stream beside their home and said, “That is where they __16__. It is also where the animals drink and defecate (排便).” I have to say I had never been so __17__.

  The evening I returned home, I went into my bathroom. The image of that poor little girl __18__ my mind. Her bath would only take place in the cold, dirty water in the stream. I eased into my tub filled with warm water, enjoying this simple pleasure. Clean water wasn't my __19__; it was a blessing, one I was determined to __20__ with others.

  1. A. accepted B. realized

  C. imagined D. proved

  2. A. worried B. disturbed

  C. excited D. delighted

  3. A. touched B. twisted

  C. opened D. removed

  4. A. to B. against

  C. over D. through

  5. A. awful B. interesting

  C. amazing D. unusual

  6. A. took up B. took in

  C. took out D. took over

  7. A. debt B. pain

  C. demand D. poverty

  8. A. Still B. Rather

  C. Besides D. Thus

  9. A. command B. suggest

  C. insist D. recommend

  10. A. after B. when

  C. until D. while

  11. A. dream B. whisper

  C. prayer D. glance

  12. A. holding B. taking

  C. pressing D. lifting

  13. A. Sweat B. Water

  C. Juice D. Coffee

  14. A. right B. left

  C. dirty D. clean

  15. A. unwillingly B. gladly

  C. cautiously D. coldly

  16. A. play B. drink

  C. swim D. bathe

  17. A. angry B. guilty

  C. sad D. calm

  18. A. crossed B. inspired

  C. slipped D. changed

  19. A. treasure B. right

  C. possession D. favor

  20. A. share B. meet

  C. combine D. provide

  【语篇解读】 有时候,生活中的快乐是如此简单,以至于我们想当然地将其视为自己的权利,而非一种恩赐。但事情真是如此吗?

  1.解析:在作者的一个做志愿者的朋友邀请作者访问洪都拉斯之后,作者才意识到(realized)这一点。

  答案:B

  2.解析:此处指作者想洗个热水澡,以帮助自己平静一下兴奋的神经。作者应朋友邀请访问洪都拉斯,应是有些兴奋,所以选择C。

  答案:C

  3.解析:此处指旋转热水开关并等待热水流出。twist“(用手)转动,旋动”,符合语境。

  答案:B

  4.解析:根据上下文语境可知,热水流得很慢,所以作者很晚才匆忙地洗完澡。故through“穿过,通过”符合语境。

  答案:D

  5.解析:等到很晚才匆忙地洗完热水澡对于作者而言是个可怕的(awful)经历。

  答案:A

  6.解析:在去朋友家的路上,作者欣赏(took in)着美丽的乡村风景。take up“从事,占据”;take out“取出”;take over “接管”。

  答案:B

  7.解析:根据下文的“living in stick­and­mud houses and sleeping on dirt floors”可知,这些家庭很贫穷(poverty)。

  答案:D

  8.解析:前文说那里的人非常贫穷,生活艰苦,下文说作者遇到的每个人脸上都带着笑容,故前后表示转折,因此选择A。still“然而”,符合语境。

  答案:A

  9.解析:他们很友好,坚持(insist)让我们留下来喝咖啡。

  答案:C

  10.解析:此处while为连词,表示对比性转折,意为“而,却”。

  答案:D

  11.解析:根据下文的“toward the heavens,‘Dear Lord,please don't let them offer coffee’”可知,作者是在向上帝祈祷,因此选择C。prayer“祈祷”。

  答案:C

  12.解析:此处指小女孩跑过来,一个手里拿(holding)着一个芒果。

  答案:A

  13.解析:根据前文可知,小女孩左手里的芒果已经吃了一半了,因此果汁(Juice)与她皮肤上的脏东西混在一起,沿着手腕流了下来。

  答案:C

  14.解析:根据下文的“and offered me the other mango”可知,小女孩伸出的是右手。

  答案:A

  15.解析:小女孩把整个芒果给了作者,且根据下文小女孩高兴地笑了可知,作者欣然接受了小女孩送给自己的芒果。unwillingly“不情愿地”;gladly“高兴地,乐意地”;cautiously“谨慎地,小心地”;coldly“冷冷地”。故选B项。

  答案:B

  16.解析:作者的朋友告诉作者那条小溪就是他们洗澡的地方,也是动物们喝水和排便的地方。最后一段中的“Her bath would only take place in the cold,dirty water in the stream”也是提示。

  答案:D

  17.解析:听到朋友的话,作者从没有感到如此伤心(sad)过。

  答案:C

  18.解析:此处指小女孩的形象浮现在作者的脑海里。cross“穿过”,cross one's mind“(想法、思想等)从脑中掠过”。

  答案:A

  19.解析:根据第一段的第一句可知,此处表示干净的水并不是作者的权利(right),而是一种恩赐。treasure“财富”;possession“财产”;favor“偏爱”。

  答案:B

  20.解析:此处指作者决定与他人分享(share)这种恩赐。

  答案:A

12
纠错评论责编:jiaojiao95
相关推荐
热点推荐»

book.examw.com

  • 中学英语第一实用阅读阅读精选120篇高考
    ¥31.80
  • ¥32.00
  • ¥39.00
  • 品鉴20年最美满分作文(高考卷)
    ¥29.80
  • ¥39.00