考试首页 | 考试用书 | 培训课程 | 模拟考场 | 考试论坛  
  当前位置: 中华考试网 >> 中考 >> 中考英语 >> 英语模拟题 >> 海南英语模拟题 >> 文章内容
  

海南中考英语练习题及答案(2)

中华考试网(www.examw.com)  收藏本页   【 】  [ 2018年2月20日 ]

海南中考英语练习题及答案(2)

  阅读理解(一)(共 15 小题,每小题 2 分,满分 30 分)

  阅读下列三篇语言材料,根据语言材料的内容,从每小题所给的 A、B、C 三个选项中 选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳选项。

  (A)

  Fast walking is the exercise between walking and race walking. A study shows that fast walking has become the most popular exercise in China and many people walk more than 5,000 steps a day. The results of the study are from QQ users. About 37% of the people choose fast walking as their favorite exercise; over 23% choose running and more than 14% choose riding bikes.

  Fast walking and running are easy, cost little and work well, so they are popular. And many people would rather do exercise in nature than go to gyms(健身房). It’s best to walk fast for at least 10 minutes at one time and walk up to 6,000 steps every day.

  The study also shows that people in Guiyang, Guizhou love sports most. On average(平均), everyone there walks 5,941 steps every day. It seems that people in places with better environment and air are more willing to(更愿意) do sports.

  1. Many people in China walk more than steps a day.

  A. 6,000 B. 5, 941 C. 5,000

  2. Over 23% of the Chinese people choose as their favorite exercise.

  A. rather B. walking C.shop

  3. Many people prefer to do exercise .

  A. at home B. in nature C. in the gym

  4. The writer probably agrees that .

  A. people live in big cities are more willing to do sports

  B. fast walking is not difficult, costs little and works well

  C. it’s bad for people to walk fast for more than 10 minutes at one time

  5. We can read this passage in the column(栏目) of a newspaper.

  A. Mum’s Kitchen B. Music Today C. Health & Sports

  【分析】文章大意:这是一篇日常生活类阅读,主要介绍快速步行是散步和竞走之间的运动.研究表明,快走已成为在中国最流行的运动,很多人走5000步以上的一天.研究表明,最好一次快步走至少10分钟,每天步行6000步.环境和空气较好的地方的人似乎更愿意做运动.

  【解答】1.答案:C.细节理解题.根据第一行A study shows that fast walking has become the most popular exercise in China and many people walk more than 5,000 steps a day.研究表明,快走已成为在中国最流行的运动,很多人走5000步以上的一天.可知,选C.

  2.答案:A.细节理解题.根据第二行over 23% choose running 超过23%选择跑步.可知,23%的人选择跑步,选A.

  3.答案:B.细节理解题.根据第二段And many people would rather do exercise in nature than go to gyms(健身房).许多人宁愿在自然力而不是去健身房锻炼.可知,在自然里段落.选B.

  4.答案:B.细节理解题.根据第二段第一句Fast walking and running are easy,cost little and work well,so they are popular.快速步行和跑步很容易,成本低,很好的工作,所以他们很受欢迎.可知,作者可能同意快速行走不难,成本小,效果很好.选B.

  5.答案:C.文章类型题.A妈妈的厨房.B今天的音乐.C健康和运动.短文主要介绍快速步行很受欢迎,因此应该是报纸的健康和运动栏目,选C.

  【点评】阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

  (B)

  On Saturday morning, every boy in town was happy, except Tom Sawyer. Tom’s aunt said he had to paint the fence(围栏). It was thirty yards long and three yards high! When he was working, some boys came along and made fun of him.

  Ben was the first one who came happily with an apple in his hand.

  “I’m going swimming,” said Ben. “Do you want to come? Oh, you have to work, don’t you?”

  Tom got a little angry, but soon he had a wonderful idea.

  “Work?” he said. “I don’t think this is work. It’s fun. Does a boy get a chance like this every day?”

  Ben thought about this. He was watching Tom’s every move and was getting more and more interested.

  After a while, he said, “Tom, will you let me do some painting?”

  “No way. You see, Aunt Polly wants it to be done properly. I’m the only one that can do it right.”

  “Oh, please, Tom,” begged(恳求) Ben. “I’ll be really careful. Let me try! I’ll give you my

  apple in return.”

  “Well, all right, Ben,” said Tom. “But you must be careful.”

  He gave Ben his brush with worry on his face but joy in his heart. He started to eat Ben’s apple.

  All day, boys passed by and wanted to paint. When Ben got tired, Billy began to paint. He gave Tom his favorite kite. Then Johnny gave him twelve marbles(玻璃球), and so on.

  That afternoon, Tom got many toys, and the fence got three coats of paint. Aunt Polly was so pleased when she saw the painted fence that she gave him a large cake!

  6. At first, Tom Sawyer was unhappy because .

  A. he had no time to play

  B. he had no apples to eat

  C. he had no friends to talk with

  7. When Tom Sawyer was working, Ben came along to .

  A. give him a hand B. ask him to swim C. make fun of him

  8. The underlined phrase “in return” means “ ” in Chinese.

  A. 归还 B. 返回 C. 回报

  9. Which of the following is TRUE?

  A. Tom thought painting the fence was very fun.

  B. Tom got many toys and a large cake in the end.

  C. Tom was the only boy who could work carefully.

  10. From the passage, we know Tom Sawyer was very .

  A. polite B. clever C. brave

  【分析】这篇文章主要介绍了在星期六的早上,汤姆不开心因为汤姆的姑姑说他必须给栅栏涂油漆.聪明的汤姆以自己的聪明才智让很多男孩涂油漆,最后汤姆得到很多玩具和一块大蛋糕.

  【解答】答案:6.A 细节理解题.根据Tom's aunt said he had to paint the fence(围栏).汤姆的姑姑说他必须给栅栏涂油漆.可知他没有时间玩.故选A.

  7.B 细节理解题.根据第一行句子When he was working,some boys came along and made fun of him.当他工作的时候,一些男孩走过来取笑他.Ben was the first one who came happily with an apple in his hand.Ben是第一个手里拿着一个苹果愉快地过来的人."I'm going swimming,"said Ben."Do you want to come?Oh,you have to work,don't you?""我去游泳,"Ben说."你想要来吗?哦,你有工作,不是吗?"可知当Tom Sawyer工作的时候,Ben走了过来让他去游泳.故选B.

  8.C 细节理解题.根据第十行句子"Oh,please,Tom,"begged(恳求) Ben."I'll be really careful.Let me try!"哦,拜托,汤姆,"Ben恳求道."我会非常小心的,让我试试!"可知题干意思为我会把我的苹果给你作为回报.可推知in return的意思为回报.故选C.

  9.B 细节理解题.根据最后一行句子That afternoon,Tom got many toys,and the fence got three coats of paint.Aunt Polly was so pleased when she saw the painted fence that she gave him a large cake!那天下午,汤姆得到很多玩具,篱笆被涂了三遍漆.当Aunt Polly 看到涂了油漆的栅栏是如此高兴,她给了他一个大蛋糕.可知最后汤姆得到很多玩具和一块大蛋糕.故选B.

  10.B 细节推理题.根据倒数第三行句子He gave Ben his brush with worry on his face but joy in his heart.He started to eat Ben's apple.他面带担忧的把刷子给了Ben,但是心里很快乐.他开始吃Ben的苹果.All day,boys passed by and wanted to paint.When Ben got tired,Billy began to paint.He gave Tom his favorite kite.Then Johnny gave him twelve marbles(玻璃球),and so on.一整天,路过的男孩都想涂油漆.当Ben累的时候,Billy开始涂.他给了汤姆他最喜欢的风筝.然后Johnny给了他12个玻璃球,等等.可以看出汤姆很聪明.故选B.

  【点评】在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

  (C)

  The World Tourism Organization says that space will soon become a popular place to go on holiday—possibly by 2020. One Japanese company is planning a space holiday centre. It will look like a bicycle wheel and have a very modern hotel for 100 people and a park. It will travel

  round the Earth at a height of 300 km. The company hopes the centre will be ready in 2017. The company manager says he thinks that flying to the centre will probably be quicker than flying from Hong Kong to Singapore. After they arrive at the centre, tourists can take trips to the moon or go for walks in space. What about the cost? Well, the company believes that people will be happy to pay about $100, 000 for a trip. But they think that as more people want to go, the trip will become much cheaper.

  An American company is also thinking of building a very modern hotel, called the Lunar Hotel, on the moon. Most of the hotel will be under the ground, so it won’t become too hot or

  too cold. The rooms will look just like they do on Earth. The guests will eat normal food for lunch. The cooks will just push a button(按钮) to mix dried food with water to become a meal! There will be little or no dirt(尘土) and there won’t be much water. So the hotel won’t wash the towels and sheets(床单)—they will be thrown away.

  11. The space holiday centre will look like a wheel.

  A. bicycle B. car C. truck

  12. Tourists can after they reach the space holiday centre.

  A. buy cheaper things B. visit the moon C. travel under the ground

  13. There might not be any in the Lunar Hotel.

  A. towels B. beds C. washing machines

  14. Both of the Japanese and American companies will build a hotel that .

  A. can hold 100 people B. will have a park C. will be very modern

  15. The best title for the passage is “ ”.

  A. Holidays in Space B. Companies in Space C. Life in Space

  【分析】文章大意:这是一篇日常生活类阅读,主要介绍太空旅行在2020年将可能受欢迎的,目前一家日本和一家美国公司正在计划建设太空旅行服务.人们可以在太空旅行、散步,体验太空生活,拜访月球等,花费大约是10万美元.随着越来越多的人想要去旅行,价格会更便宜.

  【解答】11.答案:A.细节理解题.根据第一段第二行It will look like a bicycle wheel它看起来像一个自行车轮.可知,选A.

  12.答案:B.细节理解题.根据第四行tourists can take trips to the moon or go for walks in space游客可以去月球旅行或在太空散步.可知,游客可去参观月球,选B.

  13.答案:C.细节理解题.根据最后一句So the hotel won't wash the towels and sheets(床单)-they will be thrown away所以酒店不洗的毛巾和床单,他们将被丢弃.可知,月球酒店没有洗衣机.选C.

  14.答案:C.细节理解题.根据第二行have a very modern hotel有一个非常现代的酒店.倒数第三行An American company is also thinking of building a very modern hotel美国一家公司还想建设一个非常现代化的酒店.可知,两个公司都将建现代化的酒店,选C.

  15.答案:A.标题猜测题.根据第一行The World Tourism Organization says that space will soon become a popular place to go on holiday-possibly by 2020世界旅游组织说,太空在2020年将很快成为一个受欢迎的度假的地方.可知,短文主要介绍在太空度假,选A.

  【点评】阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题

  Ⅷ.情景对话(共5小题,每小题1分,满分5分) 根据对话内容,从方框内选出能填入空白处的最佳选项。其中有两项为多余选项。

  A: Hey, Bruce! You seem unhappy. 16

  B: Yes. I’ve just come back from the zoo. A: Have you seen your favorite tigers?

  B: Yes. 17 A: Why not?

  B: Because they had to stay in cages(笼子) and they were dirty.

  A: 18 I think they should go back to forests or mountains. B: Even worse, a few children threw something at them.

  A: That’s too bad.19

#FormatImgID_0#
B: Of course. I also told them it was our duty to protect animals. A: 70 Protecting them is protecting ourselves.

  【分析】A:嗨,布鲁斯.你看上去不高兴.难道你没去动物园吗?

  B:是的,我刚刚从动物园回来.

  A:你是否见到了你最喜欢的老虎?

  B:见到了.但是它们看起来不好.

  A:为什么不好?

  B:因为它们不得不待在笼子里,它们身上很脏.

  A:听到此事我很难过.我认为它们应该回到森林或山里.

  B:更糟糕的是,有些孩子向它们扔东西.

  A:这太不好了.你阻止他们了吗?

  B:当然了.我还告诉他们保护动物是我们的责任.

  A:你做的很对.保护它们就是保护我们自己.

  【解答】16.答案:E.根据上文"You seem unhappy"可知,布鲁斯看起来不高兴;根据下文"I've just come back from the zoo"可知,他刚刚从动物园回来.由上可知,此处应为对方询问他是否去过动物园.故选E.

  17.答案:C.根据下文"Why not?"可知,动物们并不好.由此可知,此处对方说的是,动物们的情况并不好.故选C.

  18.答案:A.根据上文"Because they had to stay in cages and they were dirty"可知,动物被关在笼子里,身上也很脏;根据下文"I think they should go back to forests or mountains"可知,他觉得动物应该回到森林或山里.由上可知,此处应为对动物表示同情.故选A.

  19.答案:B.根据上文"That's too bad"可知,他认为向动物扔东西是不对的;根据下文"Of course"和"I also told them it was our duty to protect animals"可知,他做过某事,并向告诉他们,保护动物是我们的责任.由上可知,此处询问的是,他是否做过某事(阻止他们做某事).故选B.

  20.答案:G.根据上文"Of course"和"I also told them it was our duty to protect animals"可知,他阻止孩子们向动物扔东西;根据下文"Protecting them is protecting ourselves"可知,保护动物就是保护我们自己.由上可知,此处要表达的是,某人做的正确.故选G.

  【点评】首先要通读对话,掌握大意,根据上下文之间的联系,选择恰当的语句来填空,就可以确定正确答案.

中考外语

首页 1 2 尾页
我要提问】【本文纠错】【告诉好友】【打印此文】【返回顶部

考试用书

初中数学奥林匹克竞赛:全真试题(全国联赛眷顾 2010详解版)初中数学奥林匹克竞赛:全真试题(全国
权威资料,方法技巧,金牌思路。数理化奥林匹克竞赛是覆盖面最广的一种群众性竞赛活..
定价:¥21.50 优惠价:¥21.50  更多书籍
巨人作文.小学三年级(上册)巨人作文.小学三年级(上册)
时下不少小同学怕作文,怵作文,感到作文太难了。那作文到底难在哪儿呢?难在“望题..
定价:¥19.80 优惠价:¥19.80  更多书籍
将中华自考网添加到收藏夹 | 每次上网自动访问中华自考网 | 复制本页地址,传给QQ/MSN上的好友 | 申请链接 | 意见留言 TOP
关于本站  网站声明  广告服务  联系方式  站内导航  考试论坛
Copyright © 2006-2017 中华考试网(Examw.com) All Rights Reserved 营业执照