各地
资讯
当前位置:中华考试网 >> 职称英语 >> 考试辅导 >> 卫生类B级 >> 2017年职称英语考试卫生类B类阅读理解练习(1)

2017年职称英语考试卫生类B类阅读理解练习(1)

   2017-07-15   【

2017年职称英语考试卫生类B类阅读理解练习(1)

  Life in 2040

  Do you forget to turn off the lights and heaters when you go out of a room? In 2040 it will not matter. They will turn themselves off — and on again when you return. You will choose the temperature for each room, the lighting and the humidity. A sensor will detect the presence of a human and turn the systems on, and when the humans leave, it will turn them off again.

  The sensors will work through the central home computer, and they will do much more than just turn the fires and lights on and off for you. They will detect faulty electrical appliances, plugs or switches, isolate them so that they cannot harm anyone, and then warn you that they need repair. They will detect fire and if you are out of the house, the computer will call the fire brigade. It will also call the police should the sensors detect an intruder. This will not be very difficult because the locks on the outside doors will be electronic. You'll open them using your personal card — the one you use for shopping — maybe using a number known only to you.

  It will be impossible to lose the key, and a house breaker will have to tamper(拨弄) with the lock or with a window. It is not very difficult to make such tampering send a signal to the computer.

  The computer will be more than a fireman-policeman-servant. It will be an entertainer, and most of your entertainment will come right into your home. It does now, of course, but by 2040 "entertainment" will mean much more. For one thing, you will be able to take part actively, rather than just waiting.

  1.What will happen in 2040 according to the writer?

  A.Lights and heaters will function automatically.

  B.Temperature will be fixed in all of your rooms.

  C.A sensor will tell whether you are in or out.

  D.Household appliances will be rejected.

  正确答案:A

  解析:问题问的是:根据作者的描述,2040年会发生什么样的事情?根据第一段的They will turn themselves off — and on again when you return. 得知,灯和加热器可以自行工作

  2.Which one is NOT mentioned as the function of the sensors?

  A.They can remind you of repairing the faulty appliances.

  B.They can detect some burglars.

  C.They can keep you safe from the dangerous plugs.

  D.They can call the brigade and the police if necessary.

  正确答案:D

  解析:问题问的是:以下哪个不是传感器的功能?根据第二段可知前三项都是传感器的功能,而最后一项是电脑的功能,第二段的It will also call the police should the sensors detect an intruder. 说明当传感器发现闯入者时,电脑会叫来警察。注意原文中代词it和they的使用,they指代传感器,而it指代电脑

  3.Which of the following statements is NOT true according to the writer?

  A.You can open the doors by using a private number.

  B.You can open the doors by your personal shopping cards.

  C.The house breaker will be found out by the sensors when he unlocks the door with your key.

  D.Without the key, a house breaker will have to tamper with the lock or with a window.

  正确答案:C

  解析:问题问的是:以下说法哪个是错误的?第三段It will be impossible to lose the key。说明丢失钥匙是不可能的,因此C选项“当闯入者用钥匙开门的时候会被传感器发现”的说法是错误的

  4.What will the life in 2040 be like?

  A.People will be free from the keys used today.

  B.People will be free from all kinds of locks.

  C.There will be no criminals in the world.

  D.All family things will be controlled by censors instead of human beings.

  正确答案:A

  解析:问题问的是:2040年人们的生活会是什么样子的?第二段提到了新型的钥匙是个人购物卡或者是个人密码,因此人们不再使用传统的钥匙。由 于2040年人们还在使用电子锁,所以B是错误的;由于原文没有提到是否消灭了罪犯,也没有提到将来家中的所有事物都会由传感器取代人类而为之,所以 C.D不准确

  5.Computer will be more beneficial to human beings in 2040 because we

  A.can use a computer to enjoy all the amusement they need.

  B.can take part in the entertainment more actively.

  C.can use the computer to call the policemen, firemen and servants.

  D.can use computer as the only tool to get amusement

  正确答案:B

  解析:问题问的是:2040年,电脑会给人们带来更多的好处,这是因为什么?文章的最后一段提到了电脑的娱乐作用,2040年人们的参与作用也会因此得到加强,所以B是正确的选项

纠错评论责编:examwkk
相关推荐
热点推荐»

examw.cn

  • 2017年职称英语考试宝典VIP特训保过版(卫生类A级)
    ¥980.00
  • 2017职称英语考试宝典VIP特训保过版(卫生类B级)
    ¥980.00
  • 2017年职称英语考试宝典VIP特训保过版(卫生类C级)
    ¥980.00
  • 2017年职称英语考试宝典VIP特训保过版(综合类A级)
    ¥980.00
  • 2017年职称英语考试宝典VIP特训保过版(综合类B级)
    ¥980.00