各地
资讯
当前位置:中华考试网 >> 公共英语 >> PETS三级 >> 阅读指导 >> 2018年9月pets3阅读理解试题

2018年9月pets3阅读理解试题

中华考试网   2018-09-14   【

2018年9月pets3阅读理解试题

  Before I had my son, I spent two years working with children with disabilities. I learned that shouting and threats of punishment would result in a disaster. Coming up against their behaviour could only make the job harder and their behaviour more extreme. I found something that worked, though.

  There was a very naughty boy in the nursery and a teacher who was generally very confident with the children was asked to take charge of him. One day the boy joined a session in the room next to mine. His appearance created an atmosphere of tension. He spent the entire session running around, hitting and kicking, and destroying property.

  I was in the craft room working with some other children when my co-worker told me that this boy’s teacher was in tears, and could not get control of the situation. As we were talking,the boy ran in. I told my co-worker that I would take care of him.

  I closed the door. He was full of energy, throwing things around and making a huge mess. But I could see that he was doing all these to annoy me. He needed connection, and this was the only way he knew how to ask for it. So I sat back down and kept quiet. Then he slowed down and began making a rocket. I talked to him about it. We continued like this for a few minutes before I slipped into the conversation:

  “So what happened today?”

  It was purely a question, no blame or anger in my tone. I believe that if I had criticized him, the gate that was slowly opening would have shut firmly closed. He told me that the teacher didn’t let him do what he knew well due to safety but asked him to do what he disliked. He also admitted that he had enjoyed making her run around and saw it as a game. I explained that his teacher had not seen it as a game and was very upset. This again was stated simply as a fact. I suggested that next time he had a session, he talk about what he hoped to do at the start,which might be easier for everyone. He agreed and was quiet for a moment. Then he looked at me with tears in his eyes before quietly asking if he could go to find his teacher to apologize.

  小题1:The boy made trouble for his teacher because he_____ .A.was accused of destroying property

  B.was told not to yell at other children

  C.was made to do things against his will

  D.was blamed for creating an air of tension

  小题2:Why didn’t the author do anything about the boy’s bad behavior at first?A.She didn’t want to make it worse.

  B.She didn’t mind the huge mess at all.

  C.She was tired of shouting and threats.

  D.She hadn’t thought of a coping strategy.

  小题3:The author managed to get the boy to talk to her by _____.A.playing games with him

  B.giving him a good suggestion

  C.describing his teacher’s feelings

  D.avoiding making critical remarks

  小题4:Why did the boy have tears in his eyes in the end?A.He was sorry about his reputation.

  B.He was regretful about his behavior.

  C.He was fearful of the author’s warning.

  D.He was sad for the author’s misunderstanding.

  参考答案及解析

  小题1:C

  小题2:A

  小题3:D

  小题4:B

  【文章大意】这是一篇情感类的记叙文。文章讲述了作者从与有残疾的小孩相处的一段经历中得出教育小孩更应该需要的是交流与讲道理而不是威胁甚至是惩罚,因为那样更是适得其反。

  小题1:C考查细节理解。根据文章第六段“…but asked him to do what he disliked”可知那个男孩之所以惹麻烦是因为老师总叫他做他不喜欢的事情也就是违背他意愿的事,故C正确。

  小题2:A考查细节理解。根据文章第六段“I believe that if I had criticized him, the gate that was slowly opening would have shut firmly closed”可知作者知道如果批评的话那个小男孩就不会再交流什么了,所以作者期望情况不要恶化好利于与男孩的交流,故A正确。

  小题3:D考查细节理解。根据文章第六段“…no blame or anger in my tone”可知作者的语气上没有任何的责备与生气,这也是作者所采取的策略即不适用任何批评性的言辞,故D正确。

  小题4:B考查判断推理。根据第六段最后一句“hen he looked at me with tears in his eyes before quietly asking if he could go to find his teacher to apologize”可知男孩想去道歉,所以推断出男孩是感到后悔了,故B正确。

纠错评论责编:examwkk
相关推荐
热点推荐»

book.examw.com

  • 全国英语等级考试口试必备第五级
    ¥15.80
  • 全国英语等级考试教材第五级(全新版)
    ¥49.00
  • 高教版全新全国英语等级考试教材第5级+辅导5件套
    ¥194.00
  • 高教版全新全国英语等级考试教材第5级公共英语五级标准教程PETS1
    ¥50.00
  • 高教版全新全国英语等级考试教材第4级公共英语四级标准教程PETS4
    ¥60.00