单独报考
当前位置:中华考试网 >> 高考 >> 北京高考 >> 北京高考英语模拟题 >> 2018年北京高考语法练习试题及答案(11)

2018年北京高考语法练习试题及答案(11)

中华考试网  2017-10-05  【

  Death can happen to anyone, anytime, anywhere. I lost my grandpa a little over two years ago. He was and will be always a second dad to me. He was there for all of my success and __1__.

  He __2__ in 2011, two days after Christmas. After he was gone, everyone in my family was on edge and sobbing for months. No one __3__ to talk about what happened. Every time a memory was __4__ back we laughed and then cried. When going through grief, you want comfort from those who are __5__ to you. But whom do you __6__ when everyone around you is in the same __7__?

  After my grandpa's death, I fell into a depression __8__ for months. I didn't know how to deal with my pain. I wanted to be in a self­closed world. But being __9__ was the worst possible outcome.

  I had no idea how to cope with his absence. After I broke down in front of my mom she __10__ me to counseling(心理咨询). I __11__ thought counseling could help. However, it was __12__ what I needed: someone to talk to who wouldn't __13__ , who would listen, and give __14__ advice. Eventually, I fought through my __15__ .

  A couple of years before my grandpa died, my grandma died from cancer. I __16__ how grandpa used to cry for her. He was __17__ her so much and wanted to be with her in heaven. He __18__ the person he loved the most, with whom he had spent over 50 years.

  I __19__ realized that he was with his love, smiling down on me, and telling me he was happy in heaven! The hole in my heart began to __20__ again. I faced the next holiday season with a smile, knowing in my heart that my grandparents were happy.

  1. A. progress     B. failure

  C. happiness D. development

  2. A. passed away B. broke down

  C. died away D. passed down

  3. A. demanded B. managed

  C. decided D. wanted

  4. A. picked B. brought

  C. talked D. set

  5. A. familiar B. similar

  C. close D. helpful

  6. A. deal with B. turn to

  C. call on D. refer to

  7. A. situation B. position

  C. status D. level

  8. A. waiting B. lasting

  C. running D. changing

  9. A. dependent B. silent

  C. alone D. negative

  10. A. invited B. treated

  C. adapted D. guided

  11. A. even B. never

  C. also D. still

  12.A. exactly B. generally

  C. typically D. possibly

  13.A. accept B. judge

  C. care D. refuse

  14.A. reasonable B. critical

  C. interesting D. shocking

  15.A. depression B. anxiety

  C. disappointment D. fear

  16.A. realized B. understood

  C. remembered D. recognized

  17.A. interrupting B. missing

  C. embarrassing D. bothering

  18.A. forgot B. abandoned

  C. lost D. ignored

  19.A. constantly B. finally

  C. immediately D. completely

  20.A. enlarge B. fill

  C. appear D. break

  【语篇解读】 爷爷的离世使作者和家人陷入极大的悲痛中。很长的一段时间内,作者都不能从失去亲人的痛苦中走出来,最后在心理咨询师的帮助下,作者终于摆脱了痛苦。

  1.解析:与句中的“success”形成对比,故选failure,指无论作者是在成功还是失败时,爷爷总是和作者在一起。

  答案:B

  2.解析:上文的“I lost my grandpa a little over two years ago”和后文的内容说明作者的爷爷去世了。pass away“去世”,符合语境。

  答案:A

  3.解析:上文表明家人处于悲痛之中,由此可知没有人想(wanted)谈令人难过的事。

  答案:D

  4.解析:每次我们回忆起爷爷的时候,笑起来之后便哭了。bring back“回忆起”。

  答案:B

  5.解析:此处指当经历悲痛的时候,你会想从与你关系密切的人那儿寻求安慰。close to表示“与……关系密切”。

  答案:C

  6.解析:但是当你身边的每个人都处于相同的境况时,你向谁求助呢?turn to sb.“向某人求助”,符合语境。

  答案:B

  7.解析:参见上题解析。situation“状况,境况”。

  答案:A

  8.解析:爷爷去世后,“我”的沮丧持续了几个月。last表示时间的持续,符合语境。

  答案:B

  9.解析:上文的“I wanted to be in a self­closed world”表明,一个人待着是最坏的结果。alone“单独,独自”。

  答案:C

  10.解析:“我”在母亲面前崩溃之后,母亲带着“我”去进行心理咨询。guide sb. to...表示“引导……到……”。

  答案:D

  11.解析:下文的转折词“However”说明,作者之前从没想过心理咨询会有所帮助。

  答案:B

  12.解析:下文表明,这正是作者所需要的,exactly表示“确切地,恰恰”。

  答案:A

  13.解析:下文的“who would listen”暗示着心理咨询师会耐心听,不评判。其他三项与语境不符。

  答案:B

  14.解析:心理咨询师听完后会给出合理的建议,reasonable表示“合理的,明智的”。

  答案:A

  15.解析:上文的“I fell into a depression”说明作者从失去爷爷的沮丧中走了出来。depression“沮丧,抑郁”。

  答案:A

  16.解析:此处指作者记得爷爷怎样为奶奶哭泣。remember“记得,想起”。

  答案:C

  17.解析:句中的“wanted to be with her in heaven”表明了爷爷对奶奶的思念。miss表示“思念”。

  答案:B

  18.解析:奶奶的去世使爷爷失去了他最爱的人。lose“失去”。

  答案:C

  19.解析:根据上下文,此处指作者最终意识到爷爷跟奶奶在一起,微笑着俯视着自己,告诉自己他在天堂很开心。finally“最终,最后”。

  答案:B

  20.解析:通过心理咨询,作者受伤的心情得到了修复,心里的空洞开始被填满,故选fill表示“(使)充满”。

  答案:B

123
纠错评论责编:jiaojiao95
相关推荐
热点推荐»

book.examw.com

  • 中学英语第一实用阅读阅读精选120篇高考
    ¥31.80
  • ¥32.00
  • ¥39.00
  • 品鉴20年最美满分作文(高考卷)
    ¥29.80
  • ¥39.00