Part I Writing (30 minutes)
Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition on the topic." One Way to Solve the Problem. You should write at least 120 words according to the outline given below in Chinese."
One Way to Solve the Problem
To deal with the air pollution caused by vehicles in cities is a challenging job. My suggestion is to produce vehicles powered by solar energy.
Compared with mineral fuels such as gasoline, solar energy is inexhaustible in supply. The growth of cities and increase of vehicles call for more supply of energy, but there is a limit to the reserve of mineral fuels. So solar energy with its endless supply is one of our solutions to energy crisis. The second advantage of solar energy is its cleanliness. Traditional vehicles operating on gasoline give of exhaust, causing damage to human health and polluting the air. From the perspective of environmental protection, solar energy is a much better choice. After the new technology becomes economically feasible, the sky over cities will be brighter, and the air will no longer be a threat to our health.
Because of the two benefits of using solar energy as a new fuel, we should spend more money on the research which can make our dream come true.
Part II Reading Comprehension (Skimming and Scanning)(15 minutes)
About Story Reader Parents dearly hope their children learn to read well. They also hope their children learn to read quickly and easily, so that they’re ready for the demands put on them by school and the world.
Kids want to learn how to read, but they also crave entertainment, whether it’s quiet and passive or dynamic and interactive. The aims of the Story Reader line of electronic books are to entertain children and to introduce them to the process of learning how to read in a gentle and enjoyable way. In this article, we’ll show you how Story Reader works and if it accomplishes that goal.
Story Reader is a compact, roughly 12-inch-by-12-inch plastic case (with a carrying handle ) that opens to reveal an actual book that fits snugly into the Reader itself. Story Reader’s core feature is that it "reads" the book aloud to a child as he follows along. The child turns the pages when prompted by the Story Reader or at his own pace.
Books have both text and illustrations. The electronic book responds to the child’s wishes. The Story Reader speaks the text for the current page. If the child turns back a few pages, the Reader recognizes that page and reads it again. Kids react well to this interactivity because it instills a sense of cuntrol over the story.
There are Three Story Reader Products
The basic Story Reader, introduced in 2003, is as described above and is intended for kids three years of age and older.
Each book has a small companion cartridge that slides into a port on the case and contains the audio encoded into its memory for the story.
The device has a volume control but no on/off switch--a deliberate choice so kids can simply open it up and begin reading. It takes four AAA batteries (or operates on household current with an optional adaptor) and retails for around $20.
Find out more information about the more than 60 titles at the Story Reader website.
Early in 2006, Publications International, Ltd.--Story Reader’s publisher--introduced My First Story Reader, designed for newborns to kids up to age three. As with the original, a narrator reads the story aloud, this time from a 12-page book made from a heavier paperstock that includes sound effects and music to enliven the experience.
My First Story Reader features two play modes, one with narration, the other that asks questions about the images on each page. The child can press any of three buttons to answer basic questions about shapes and colors. The last two pages of each My First Story Reader book features a sing-along rhyming melody. My First Story Reader retails for about $20.
Late in 2006, Publications International introduced a video version of Story Reader called Story Reader Video Plus for kids up to the age of seven. Retailing for about $35, it combines a stand-alone Story Reader with an "Animated Story Mode"
that plays through your television and includes a "Learning Game Mode". The Animated Story Mode works just as it sounds--when you connect it to your television through color-coded cables, the story appears on screen and changes as your child turns the pages. Kids get to the Learning Game Mode by turning to the last page of the book. There, they can choose from five educational games. While it depends on the story, generally there are pattern games, memory games, and platform games. Similar to Nintendo games like Super Mario Brothers, in a platform game the child uses the included controller to guide him through the environment and conquer obstacles.
Story Reader Video Plus isn’t a video game, technically, and Publications International bills the Story Reader line more as electronic books than toys. This reassures many parents, and it’s why Story Reader is sold in bookstores and in the book section of major retailers.
What about the Educational Underpinnings of Story Reader?
Studies show an alarming decline in reading rates among all age groups in America, especially among the young.
Children are bombarded on a daily basis with multiple forms of entertainment that compete with traditional learning.
Kids naturally emulate the adults in their lives, and seeing their parents and other family members enjoy reading is a powerful motivator. Establishing and keeping a Read-At-Home Night helps families spend time together and helps form lifelong reading habits in children.
Here’s how you do it:
· Set aside one night a week in your household and call it "Read-At-Home Hour"--or anything you prefer. Establish a time allotment that works for your family, for example, 30 minutes or an hour.
· Minimize interruptions from the TV, computer, and video games--and turn on the telephone answering machine.
· Choose one book for the entire family to read aloud together, or encourage individual family members to choose their own books to read quietly. Electronic books can work in this context, as well.
· Finally, sit down, relax, and read.
1. The aims of the Story Reader line of electronic books are __
[A] to entertain and teach children
[B] to play with the child
[C] to ease the parents’ burden
[D] to ease the teachers’ burden
2. Story Reader’s key characteristic is that __
[A] it "reads" the book which the child likes
[B] it "reads" the book while the child plays
[C] it "reads" the book while the child follows along
[D] it "reads" the book while the parent works
3. Children __ are suitable users of the basic Story Reader.
[A] up to six months old
[B] up to age one
[C] up to age two
[D] up to age three
4. The basic Story Reader for sale is about __
[A] 12 dollars
[B] 20 dollars
[C] 35 dollars
[D] 60 dollars
5. My First Story Reader is characteristic with
[A] two play modes
[B] three play modes
[C] four play modes
[D] five play modes
6. Story Reader Video Plus is a video version of Story Reader designed for __
[A] newborns to kids up to age three
[B] newborns to kids up to age seven
[C] children up to the age of five
[D] children up to the age of seven
7. How many games can children choose from the Animated Story Mode?
8. If the Story Reader speaks the text for the current page, but the child tums back a few pages, it will __________
9. Late in 2006, we can infer that there were Story Reader products___________.
10. Like Super Mario Brothers, children in a platform game use the included controllers to__________】
Part Ⅱ Reading Comprehension (Skimming and Scanning)
1.A信息明示题。根据题干中的信息词the aims of the Story Reader定位到文章第一个标题的第二段，第二句话中提到Story Reader的目的是娱乐孩子同时告诉他们如何学习阅读，故本题选A。
2.C信息明示题。根据题干中的信息词key characteristic和Story Reader可定位到文章第一个标题的第三段，该段中提到其主要特点是：孩子看着Story Reader展示的书页时，它能够大声为孩子朗读，故本题选C。
3.D信息明示题。根据题干中的信息词the basic Story Reader可定位到文章的第二个标题部分，该部分第一段第一句告知读者，the basic Story Reader适用于3岁及3岁以上的儿童，故本题选D。
4.B信息明示题。根据题干中的信息词the basic Story Reader可知应定位到第二个标题，而在该部分第二段第二句就提到，这种产品定价为20美元，故本题选B。
5.A信息明示题。根据题干中的信息词My First Story Reader和characteristic可定位到文章第二个标题，由该部分第四段第一句可知，My First Story Reader的特色是它有两个播放模式，故本题选A。
6.D信息明示题。根据题干中的信息词Story Reader Video Plus可定位到文章第二个标题，由该部分倒数第三段第一句可知，Story Reader Video Plus适用于7岁及以上儿童，故本题选D。
7.B信息明示题。根据题干中的信息词the Animated Story Mode可定位到文章第二个标题，由该部分倒数第二段第三句可知，the Animated Story Mode有5个教育性的游戏，故本题选B。
8.recognizes that page and reads it again。信息明示题。根据题干中的信息词Story Reader可定位到文章的第一个标题，由该部分的最后一段可知，Story Reader能够识别当前书页的变化，由此可以得出答案。
9.three。信息明示题。根据题干中的信息词Story Reader products可定位到文章的第三个标题，由标题可知产品数目，再往下阅读可知，2006年末是截止时间，由此可以得出答案。
10.guide them through the environment and conquer obstacles。信息明示题。根据题干信息词Super Mario Brothers可定位到文章第二个标题，由该部分倒数第二段可知，儿童可以通过内置控制器来引导自己通过游戏场景并且克服障碍，由此可以得出答案。
Part IV Reading Comprehension (Reading in Depth) (25 minutes)
Questions 47 to 56 are based on the following passage.
During sleep, the fatigue (疲劳 ) of the body 47 and recuperation (恢复 begins. The tired mind gathers new energy.
Once awake, the memory improves, and annoyance and problems are seen in a better 48 .
Some adults require little sleep; others need eight to ten hours in every twenty-four. __49__ sleep sixteen to eighteen hours daily and, as they grow older, the 50__ gradually diminishes. Young students may need twelve hours; university students may need ten. A worker with a 51 demanding job may also need ten, whereas an executive worker under great pressure may manage on six to eight. Many famous people are reputed to have required little sleep. Napoleon, Thomas Edison and Charles Darwin apparently 52 only four to six hours a night.
Whatever your 53 need, you can be sure that by the age of thirty you will have slept for a total of more than twelve years. By that age you will also have developed a sleep __54 a favorite hour, a favorite bed, a favorite position, and a formula
you need to follow in order to rest comfortably.
Investigators have tried to find out how long a person can go without sleep. Several people have reached more than 115 hours, nearly five days, 55 animals kept awake for from five to eight days have died of exhaustion. The __55_ for haman
beings is probably about a week.
Questions 57 to 61 are based on the following passage.
Americans are a very energetic and mobile people, always on the run, rushing from one appointment to another, from a PTA meeting to a social planning committee. They have very little time to spend preparing elaborate everyday meals to be eaten at leisure. In many homes it is rare for the whole family to sit down at supper together. Clubs and commitments force them to grab a quick meal rather than a sit-down supper.
When they do have the chance to eat at home often the working housewife prefers to prepare meals which can be quickly heated and consumed. It is no wonder, therefore, that America has become a sanctuary for fast food consumption.
This great transformation occurred after World War II when many women began to work full-time jobs and were spending less time at home with their families. Women, however, wanted to function well in the capacity of home-maker, as well as that of career woman but time became a precious commodity which had to be carefully used.
Therefore, it was necessary to make her life easier at home in the preparation of the family dinner. Simultaneously with women entering the job market there was also a shifting of the focus of home entertainment from the radio to the television.
Television became the latest fad in the fifties and no one wanted to miss his or her favorite televised program. The place for the evening’s supper shifted from the dining room to the living room.
As the customs changed, so did the culture. The immediate solution for this was the invention of the TV dinner. These were frozen meals which were sectioned off into portions of meat and vegetables. They could easily be popped into an oven and prepared within minutes. The tin trays in which they were served were conveniently carried into the living room and dinner was consamed in front of a TV set. Cleaning up afterwards was no problem. The tin trays were easily tossed into the garbage.
From fast dinners at home the next step was quick eating while on the road. At this time also the love for TV was combined with the fascination for the automobile. It is not odd that with the development of the superhighways America saw the beginning of fast food chains. McDonald’s paved the way with its variety of burgers and shakes soon to be followed by all kinds of other foods. Today dozens of fast-food chain franchises can be found along highways, in modem shopping malls and scattered throughout neighborhoods in America. Taco Bell, Pizza Hut, Roy Roger’s, Burger King and Wendy’s are just a few of the fast-food chains which are now part of American culture. They offer chicken, donuts, tacos and pizza, all quickly produced in great quantities for the masses. These establishments have given shape to the modern lifestyles and diet of the American people.